Albire Dinti.

 

Exista mai multe metode de albire a dintilor:

- Gume de mestecat cu efect de albire, dar ele reusesc sa indeparteze petele recente dupa consumul alimentelor colorate cum ar fi afinele sau a bauturilor colorate: ceai , cafea, vin rosu.  

Paste de dinti cu efect de albire – s-a constatat ca nu exista mari diferente la gradul de albire al diferitelor paste de dinti.               

- Geluri de albire - Se poate face albire acasa cu un gel recomandat de medicul stomatolog. Acest gel se pune intr-o gutiera realizata in cabinet dupa forma dintilor fiecarui pacient in parte. Sau se poate face albire accelerata chiar in cabinetul stoamtologic. Pacientii se vor bucura de un zambet mai luminos intr-o perioada mai scurta de timp. Studii recente au demonstrat ca 8 din 10 medici stomatologi practica aceasta metoda.    

 

- Dintele este format din coroana si radacina. Coroana dintelui este formata din smalt ( ceea ce vedem la suprafata) si dentina. Radacina este acoperita de cement. Aceste structuri adapostesc camera pulpara in care se afla nervul dintelui.

- Culoarea smaltului este alb-translucent prin care transpare dentina a carei culoare este galbena. Dentina are o structura poroasa. Anumiti compusi din camera pulpara patrund prin canaliculele dentinare determinand colorarea dentinei in diferite nuante de maro, gri, roscat. Culoarea pe care noi o observam la un dinte este determinata de un complex de factori organici sau anorganici care provin atat din interiorul cat si din exteriorul dintelui. Astfel simpla periere a dintilor nu poate determina albirea lor. Albirea profesioanala poate imbunatati acest aspect.

- In urma albirii poate apare o sensibilitate temporara a dintilor deoarece gelurile de albire patrund prin smalt in dentina poroasa unde vin in contact cu structurile sensitive provenite din pulpa dentara. Nervul nu va fi afectat , gelurile profesionale avand un continut perfect dozat de saruri de fluor care in timpul albirii realizeaza si o remineralizare a structurilor dure dentare.

- Dupa tratamentul de albire se va face o fluorizare si o desensibilizare a dintilor cu produse profesionale pe care le puteti gasi doar in cabinetele stomatologice.

- Oricare alta metoda de albire a dintilor cu produse cumparate de la TV , reviste, supermarketuri prezinta riscuri pentru sanatatea dintilor si a gingiilor.

- Fluorizarea previne aparitia cariilor dentare. Se recomanda pe parcursul tratamentului ortodontic si dupa decimentarea bracketurilor. Elimina/ Reduce cu usurinta , imediat dupa aplicare sensibilitatea dentinara. Se aplica de fiecare data dupa periajul professional sau dupa albirea dintilor tratamentul pe care-l merita.